середа, 8 березня 2017 р.


Місце молодшого спеціаліста визначить новий закон, - МОН

Місце молодшого спеціаліста визначить новий закон, - МОН

У МОН відбулось засідання групи з розробки проекту Концепції підготовки молодших спеціалістів


У Міністерстві освіти відбулось перше засідання робочої групи з розробки проекту Концепції реалізації державної політики щодо підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня  молодшого спеціаліста. Про це повідомили у прес-службі МОН.
У відомстві зазначають, що відповідно до закону «Про вищу освіту», у 2016 році здійснено останній прийом на здобуття вищої освіти за освітньо-кваліфікаційним рівнем молодшого спеціаліста. Передбачалося, що питання стосовно подальшої підготовки фахівців за цим рівнем буде врегульовано новим базовим законом «Про освіту», однак наразі проект цього закону ухвалений лише в першому читанні.
«Ми сподіваємося, що найближчим часом, у квітні-травні, проект закону «Про освіту» буде ухвалено в парламенті в другому читанні. Це розблокує подальше реформування системи освіти в Україні, адже є питання, які неможливо вирішити без ухвалення базового закону. Наприклад, саме в законі «Про освіту» має бути прописано, до якої сфери належить ОКР «молодший спеціаліст», а також базові траєкторії розвитку цього напряму підготовки», – зазначив перший заступник міністра Володимир Ковтунець.
За його словами, сьогодні потрібно вирішити питання щодо переліку спеціальностей, умов та правил прийому, системи фінансування в 2018 році.
«Це – найбільш нагальні проблеми у сфері підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста. Вони мають бути вирішені до кінця березня, щоб до кінця навчального року ми не тільки затвердили Концепцію, а вийшли на конкретний план її реалізації», – відзначив Ковтунець.

Немає коментарів:

Дописати коментар