неділю, 15 грудня 2019 р.

ВІДБУВСЯ МАЙСТЕР-КЛАС З ВИКОРИСТАННЯ STEM-КАБІНЕТУ
Україні потрібні кваліфіковані фахівці. Найзатребуваніші професії на ринку праці пов’язані з високотехнологічним виробництвом на стику з природничими науками. Тому так важливо впроваджувати в освітній процес закладів професійної (професійно-технічної) освіти STEM-технології. Вони допомагають виховати творчу особистість, здатну самостійно критично мислити, не зважати на перешкоди і впевнено рухатися до вирішення поставленої проблеми.
Дуже приємно, що на Полтавщині 14 ЗП(ПТ)О мають STEM-кабінети, що сприяють педагогічній творчості в процесі виховання конкурентоспроможного робітника. Але, для того щоб робота в таких кабінетах була ефективною, необхідно багато зусиль викладачів ЗП(ПТ)О для адаптації обладнання кабінету під той чи інший предмет.
Щоб надати допомогу викладачам, які тільки розпочинають працювати зі STEM-обладнанням, 21 листопада 2019 року на базі Вищого професійного училища № 7 м. Кременчука був проведений майстер-клас на тему «STEM–освіта: навчання через дію».

Учасники майстер-класу мали можливість заслухати презентації своїх колег, ознайомитися із цифровою лабораторією «Einstein», лабораторним комплектом «Електрика і магнетизм від «ElizLabs», цифровим вимірювальним комплексом «Einstein LabMate», із застосуванням різноманітних датчиків у промисловості і повсякденному житті. Наочним і цікавим був відеоматеріал «Принцип роботи міні-токарного верстату UNIMAL METAL LINE, системи тестування матеріалів Pasco Materials Testing та інструменту для різання пінопласту STYRO-CUT 3D».
Найбільше захоплень викликала презентація співпраці викладача фізики та керівника гуртка технічної творчості ДНЗ «Решетилівський професійний аграрний ліцей імені І.Г. Боровенського» у розробці проєктів з використанням 3D друку (моделі «Квадракоптер», «Гідравлічна рука», «Гучномовець»).
Учасники майстер-класу дійшли думки, що отримана інформація була надзвичайно цікавою. Такі заходи сприяють саморозвитку педагогічних працівників, більш тісній співпраці з колегами, відкривають нові горизонти у власній творчості.

Немає коментарів:

Дописати коментар